Olen ollut kesälaitumilla ja bloggaamien on näköjään ollut kuukauden tauolla, mutta terve! nyt olen täällä taas. Mieleen tulee vain hajanaisia asioita, joista suurenmoisin on: huomenna meille tulee hartaasti odotettu kissanpentu. Minulla on ollut kissa ennenkin, niin että käytännön asiat eivät suuremmin mietitytä, mutta yksi kylläkin: Ostimme katollisen kissan toiletin, johon kissa menee sisään heiluriovesta. Oppiiko katti käyttämään sitä? Onko teillä kokemuksia?

Toinen niin ikään aika suurenmoinen asia on, että siitä huolimatta, että pidän hyvästä ruoasta enkä niinkään tykkää liikunnasta (ks. kategoria "Terveys ja hyvinvointi"), olen saanut itseni kesäkuun lopulta alkaen liikkumaan säännöllisesti ja syömään kevyesti. Paino on ollut tasaisessa laskussa ja lihasvoima on kasvanut tuntuvasti. Motivaatio on nyt kova. Olen niin usein itkenyt parina viime vuonna kertyneitä liikakilojani ja kinnaavia vaatteita. Kun psyyken saa kohdalleen, laihduttaminen on yksinkertaista matematiikkaa: netistä löytyy laskureita, joiden avulla saa selville, kuinka paljon tietynkokoinen ihminen voi syödä ja paljonko täytyy kuluttaa, jotta laihtuisi tietyn määrän tietyssä ajassa. Ja kun näin tekee, yksinkertaisesti automaattisesti laihtuu. Ja silloin psyyke hymyilee ja motivaatiokin kasvaa. Olin juuri parin viikon lomamatkalla ja siellä tuli herkuteltua ja lenkillä käytyä vain pari kertaa, ja takkiin tuli vajaat pari kiloa, mutta ei se mitään: viikko pari salitreeniä, lenkkeilyä ja tomaattisoppaa korjaa tilanteen taas. Suosittelen kaikille ylipainoisille laihtumishaluisille terveellistä laihduttamista: Syökää säännöllisesti ja liikkukaa säännöllisesti! Älkää näännyttäkö itseänne hengiltä ja surkastuttako lihaksianne! Äst, paasaan joskus tästä oman postauksen. Se on sen arvoista.

Ja sitten kolmas haja-asia. Oletteko lukeneet Alexander McCall Smithin kirjasarjaa Naisten etsivätoimisto nro 1:stä? Se kertoo botswanalaisesta mma Ramotswesta ja on kerta kaikkiaan mukavaa luettavaa. En erityisesti pidä rikostarinoista, mutta näissä kirjoissa rikosten ratkoskelu on sivujuonne. Viihdyttävää ja kiinnostavaa on ihmisen arkipsykologian ja afrikkalaisen elämän kuvaus.